Groningen bestemming van de maand in wereldwijde reisgids

Vanaf 11 juli is de stad Groningen een maand lang de bestemming van de maand op de wereldwijde online reisgids Wikivoyage. De stad deelt deze status met Ulaanbataar, de hoofdstad van MongoliĆ«. 

Wikivoyage is een dochterproject van Wikipedia, de online encyclopedie. Net als op Wikipedia kan iedereen de inhoud van de pagina's aanvullen, waardoor de informatie op Wikivoyage veelal van locals komt. De pagina over Groningen is de afgelopen twee jaar onder handen genomen door een een groep Groningers. De inhoud is inmiddels van dermate hoge kwaliteit dat Groningen is voorgedragen als wereldwijde bestemming van de maand. De nominatie is door de gebruikers van Wikivoyage omgezet tot verkiezing. 


Op de pagina wordt Groningen geroemd om de jeugdige sfeer, de mix van moderne en historische architectuur en de fietscultuur. Ook de eierbal, het uitgaansleven en minder bekende hotspots zoals het Paterswoldsemeer en Kardinge komen aan bod. 

Andere Nederlandse steden die in het verleden bestemming van de maand waren zijn Eindhoven, Hilversum en Rotterdam. Groningen wordt in augustus afgelost door de Russische stad Joezno-Sachalinsk en de Deense stad Aarhus.

Reacties