Directe bus naar Groningen Airport gaat vaker rijden

De AirportLink tussen het centrum van Groningen en Groningen Airport Eelde gaat vaker rijden. Dat laat Qbuzz weten. Hoe de dienstregeling er precies uit komt te zien is nog niet bekend, maar vanaf 25 maart gaat het aantal ritten omhoog. Het aantal ritten zal logischerwijs uitkomen op zes of zeven per dag.

De bus gaat aansluiten op de nieuwe lijndiensten naar Brussel en München en bovendien op de extra vluchten naar Londen. De vlucht naar Gdansk vervalt, dus deze rit wordt geschrapt. Aansluiting op de vluchten naar Kopenhagen was er al, dit blijft onveranderd. Vanaf juni gaat er nog een extra rit rijden op zaterdag aansluitend op de vlucht naar Nice. 

Foto: Jan Oosterhuis
Comfortabel
De AirportLink bussen, in de dienstregeling rijdend onder lijnnummer 100, zijn in 2016 opgezet als vervolg op de rechtstreekse bussen naar de David Bowie-expositie in het Groninger Museum. De bus biedt een snelle en comfortabele verbinding tussen het centrum van Groningen en de luchthaven en ontlast de langzame lijn 9 door het dorp Eelde.

Elektrische bus
De busdienst wordt voornamelijk uitgevoerd met een elektrische bus van het type Ebusco 01, een hoogwaardig product van de Helmondse fabrikant van elektrische bussen Ebusco. Qbuzz heeft slechts één bus van dit type in de vloot.

Instappen
Het Zuiderdiep is het beginpunt van de AirportLink. Onderweg kunnen reizigers nog instappen aan het Schuitendiep, UMCG, Oostersingel, Grote Markt, Hoofdstation en de Van Ketwich Verschuurbrug.


Reacties