Voorlopig geen treinen in het weekend van en naar London Southend

Reizigers die in maart of april op een zondag of zaterdag vanaf Groningen Airport naar London Southend vliegen moeten voorlopig rekening houden met een langere reistijd naar het centrum van Londen. In de periode vanaf 3 maart tot en met 13 mei rijden er geen Greater Anglia treinen op de lijn Shenfield - Southend. Op de zaterdagen en zondagen in maart rijden er ook geen treinen naar Shenfield, waardoor de vertraging nog verder oploopt.


Vervangend vervoer
Greater Anglia biedt vervangend busvervoer aan vanaf station Shenfield. De busreis duurt 1 uur en 25 minuten bij normaal verkeer, de totale reistijd vanuit London Stratford komt daarmee uit op 1 uur en 46 minuten. De bus rijdt aansluitend op de reguliere treinen vanuit London Liverpool Street en London Stratford. In de weekenden in maart rijden er ook naar Shenfield geen treinen. Het vervangende busvervoer rijdt dan vanuit het metrostation Newbury Park. Deze bus doet er maar liefst twee uur en een minuut over. 

Ben je van plan om in het weekend per trein te reizen van of naar London Southend, plan dan je reis vooraf op de website van Greater Anglia. Alle informatie per reisdatum is te vinden in het verstoringen overzicht, hier is ook de vervangende dienstregeling per dag te bekijken. 

Alternatief
Raadzamer is het in veel gevallen om te reizen met de c2c treinen naar Thorpe Bay om vanuit daar de gratis shuttle naar Southend Airport te nemen. Greater Anglia tickets worden tijdens de werkzaamheden geaccepteerd op de c2c treinen. Let op, want de c2c treinen rijden een stuk minder frequent.

Uitzonderingen
Niet op alle data wordt er gewerkt aan het spoor. Onder andere op 21 april, 22 april en 12 mei rijden de treinen wel volgens schema.

De verstoringen in maart zijn als volgt:
Reacties