5x gratis in Kopenhagen


Vanaf Groningen Airport Eelde is het tegenwoordig mogelijk om twee keer per dag naar Kopenhagen te vliegen! Als Noorderling kun je deze kans natuurlijk niet laten liggen. Een retour boek je al vanaf €97 en met het gemak van Eelde begin je relaxt aan je citytrip. Om ook nog geld te besparen heeft FlyGRQ vijf gratis activiteiten voor je geselecteerd!

1. Nationaal Natuurhistorisch Museum – De grote Botanische tuin van het natuurhistorisch museum en de palmenkas (Palmehuset) zijn vrij toegankelijk. De tuin herbergt de grootste collectie aan levende planten van Denemarken. Voor een klein bedrag krijg je ook toegang tot het museum zelf, dat bestaat uit een geologisch en een zoölogisch gedeelte.2. Vrijstad Christiania – Christiania is een semi-onafhankelijke hippiestad. De vrijstad is de enige plek in Kopenhagen waar openlijk in softdrugs wordt gehandeld. Een groot deel van de bestaande woningen zijn gekraakt, maar hier en daar staan ook woningen die door de hippies zelf zijn gebouwd van gerecycled materiaal. Een groot deel van de bewoners van de stad is tegenwoordig afhankelijk van inkomsten uit het toerisme.3. Tårnet – De Tårnet is onderdeel van het Christiansborg Paleis en is met 106 meter de hoogste toren van de stad. Het uitzicht vanaf boven is magnifiek. Je kunt de toren gratis op met een lift. Let op, want het kan er erg druk zijn en de toren is op maandag gesloten.4. Amager Strandpark – Ontsnap even aan de stadse drukte op het strand. Het bekendste en mooiste strand is het Amager. Vanuit het metrostation loop je er binnen een paar minuten heen. Op een mooie dag heb je hier ook prachtig zicht op de brug naar Zweden, bekend van de serie The Bridge, en de Zweedse zusterstad Malmö, met de kenmerkende Turning Torso wolkenkrabber.5. Papirøen – Op het eilandje Papirøen is een grote opslagruimte omgebouwd tot Copenhagen Street Food. In een bruisende en jonge omgeving heb je hier keuze uit 39 eetstalletjes uit verschillende culturen. Het eten en drinken is natuurlijk niet gratis, maar de sfeer en de locatie maken deze foodcourt wel heel bijzonder.Meer lezen!


- Nog niet genoeg inspiratie opgedaan of toe aan iets off the beaten path? Lees dan HIER het reisverslag van Ruurd van der Meer, hij bezocht de minder bekende stad aan de overkant van de brug: Malmö!

- Wil je weten hoe je makkelijk, snel en goedkoop vanaf Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen reist? Lees HIER hoe je dat doet.


Reacties