Parkereertarieven Groningen Airport laagste van de Benelux


De parkeertarieven van Groningen Airport Eelde zijn het laagst van alle luchthavens in Nederland en België, dat blijkt het lenterapport 'Parkeren op het vliegveld' van Vliegveldinfo.nl. Ook in vergelijking met de Duitse luchthavens in de grensregio is Groningen goedkoop, alleen Münster-Onsbrück (FMO) valt een paar Euro goedkoper uit.

Grote verschillen
De verschillen binnen Nederland zijn groot. Zo ben je voor drie dagen parkeren op Groningen Airport (GRQ) €25 kwijt, terwijl dit op Schiphol (AMS) €55 kost. Bij online reserveren is het verschil iets kleiner, op GRQ betaal je dan €12,50 en op AMS €39. Eindhoven, Maastricht en Rotterdam kosten respectievelijk €30, €35 en €37,50.Online reserveren loont
Uit het rapport blijkt dat online reserveren de moeite waard is. Voor lang parkeren (7 dagen) op GRQ scheelt dit €15 op een prijs van €45. Met €30 is GRQ ruim de goedkoopste van Nederland en België, op nummer twee staat RTM met €44,50. Van alle luchthavens is Brussel de aller duurste.

Tweemaal per jaar brengt Vliegveldinfo.nl het rapport ‘Parkeren op het vliegveld’ uit: in het voorjaar het Lenterapport en in het najaar het Herfstrapport. Hierin wordt gekeken naar de parkeertarieven van vijf Nederlandse, vijf Belgische en zes Duitse luchthavens.


Reacties