Vanaf Eelde naar Kopenhagen: Makkelijk, snel en goedkoop

Om 08:00 uit Groningen stad vertrekken en een uur later al in de lucht, kan het nog relaxter? Als je Schiphol gewend bent en je vertrekt voor het eerst vanaf Groningen Airport, dan weet je niet wat je meemaakt. De chaos, wachtrijen en reistijd naar Schiphol zetten zich schril af tegen de werkelijkheid op Groningen Airport. Parkeren voor de deur, geen rij bij het inchecken en in een paar minuten door de security. Achter de security nog snel een kopje koffie en dan is het al tijd om te boarden. Eenmaal een keer vertrokken vanaf Groningen wil je niet meer anders.Sinds september 2016 vliegt de maatschappij Nordica twee keer per dag tussen Groningen en Kopenhagen. Er wordt samengewerkt met Scandinavian Airlines en LOT Polish Airlines, waardoor er op de luchthaven van Kopenhagen een groot netwerk aan overstapmogelijkheden is. De vlucht wordt uitgevoerd met een comfortabele Embrear 145. Hierin is plaats voor 49 passagiers en de voorste rijen zijn gereserveerd voor de business passagier. Onderweg krijg je een gratis drankje en versnapering.

Het boeken van een vlucht van en naar Kopenhagen kun je het beste doen op de website van LOT Polish Airlines, daar vind je altijd de goedkoopste prijs. Als je een overstap wil boeken, bijvoorbeeld om door te vliegen naar Stockholm, Boston of Tokyo, dan kun je het beste boeken op de website van Scandinavian Airlines (SAS).Eenmaal in Kopenhagen kun je een openbaar vervoer dagkaart voor de stad of treintickets naar andere steden in Denemarken en Zweden kopen bij de ticketmachines. De metro rijdt af en aan naar het centrum en doet er iets meer dan tien minuten over. Vanaf de luchthaven gaat ook elke 20 minuten een trein naar Malmö, die je in minder dan een halfuur naar het centrum van de stad brengt.

Kopenhagen Airport is een moderne en overzichtelijke luchthaven. De security duurt meestal niet langer dan 15 minuten. Let wel op dat de vlucht naar Groningen meestal vertrekt vanaf de A-pier, dat is nog een behoorlijk eindje lopen vanaf de security.Na 50 tot 60 minuten vliegen staat het vliegtuig weer op Groningse/Drentse bodem. Tien minuten later zit je al in de auto of de bus. Een reisje Kopenhagen (of Malmö), het is relaxter en leuker dan een dagje Amsterdam.

Meer lezen!


- Wil je alvast inspiratie op doen voor je citytrip naar Kopenhagen? Lees dan HIER 5 dingen om gratis te doen in Kopenhagen.

- Ben je er nog niet over uit welke bestemming je wil bezoeken vanaf Eelde? Overweeg dan een van deze vijf steden die HIER voor je zijn geselecteerd.

- Wil je nog meer keus? HIER kun je het gehele overstapschema op Kopenhagen Airport raadplegen (zomer 2017).Reacties

Een reactie posten