Drie keer per dag naar Londen

Flybe stationeert een vliegtuig op Eelde en pendelt drie keer per dag heen en weer en gaat   mogelijk aansluitingen aanbieden naar andere Britse bestemmingen. De lijndienst tussen Groningen en Londen krijgt vanaf maart een flinke boost.

Sinds juni 2014 vliegt Stobart Air, onder de vlag van Flybe, met wisselend succes dagelijks tussen Groningen en de Londense luchthaven Southend. Southend Airport ontwikkelt zich in rap tempo, Flybe stationeert er deze winter een extra toestel en ook Easyjet breidt uit. Het succes van de luchthaven heeft ook een positief effect op de lijndienst naar Groningen. 

Tekst gaat verder onder afbeelding


Dagrand
Door drie keer per dag te vliegen, onder andere in de vroege ochtend en avond, wordt ingespeeld op de zakelijke markt. De zakelijke markt vraagt om een dagrandverbinding, zodat er op één dag heen en weer gevlogen kan worden.

Nachtstop
Om de verbinding mogelijk te maken, maakt het vliegtuig een nachtstop op Groningen Airport. De vroege ochtendvlucht vertrekt al om 07:10 richting Londen. De laatste vlucht komt om 21:10 weer aan in Eelde. Ook nieuw in het aanbod zijn twee zaterdagvluchten. In de nacht van zaterdag op zondag blijft het toestel in Londen, om te kunnen voorzien in onderhoud en vlootwisselingen.

VLM
De laatste keer dat Groningen een frequente verbinding had met Londen was in 2006 tot en met 2008 met VLM Airlines. Die vluchten werden twee keer per dag uitgevoerd met een tussenlanding in Amsterdam. De vluchten werden ondanks dat het een succes was geschrapt door de overname van VLM door KLM-Air France.

Lage prijzen
Komende winter vliegt Flybe dagelijks naar Londen. Vanaf 26 maart gaat de frequentie omhoog naar 18 keer per week. Retourvluchten zijn al te boeken vanaf €59,96. Meer weten over de verbinding met Londen? Lees ook eens het artikel 'Makkelijk naar Londen vanaf Groningen'.

Meer informatie wordt waarschijnlijk morgen op een persconferentie gemeld. Tickets zijn echter al te boeken op de website van Flybe. 


Reacties