Corendon: "Aantal reizigers dat vanaf regionale luchthavens wil vertrekken groeit"

"Het aantal reizigers dat de voorkeur geeft aan vertrek vanaf een regionale luchthaven groeit," dat zegt Steven van der Heijden, directeur van de Nederlandse tak van Corendon, in het programma EenVandaag. Reizigers doen dit omdat het volgens Van der Heijden 'sneller gaat, het parkeren goedkoper is, ze minder ver hoeven te lopen naar de gate en minder lang in de rij hoeven de staan voor de security controle en check-in'. Hij merkt ook op dat daar niet al te hoge kosten tegenover moeten staan, de bereidheid moet er wel zijn bij de reizigers.


Lelystad
Van der Heijden zegt dit in een interview, dat onderdeel is van een reportage over Lelystad Airport. Het groeiende aantal reizigers dat de voorkeur geeft aan regionale luchthavens wordt daarbij als positief nieuws gezien voor Lelystad. De reportage maakt ook duidelijk dat de bereidheid bij de luchtvaartmaatschappijen om naar Lelystad te verhuizen er niet is. Het aantal vluchten dat per dag kan worden uitgevoerd is veel te laag en de kosten zijn te hoog door hogere brandstofprijzen, een korte baanlengte, de ongunstige locatie voor het personeel en de openingstijden.

Er woont niemand in Groningen
De directeur van Corendon kwam in december nog onder de aandacht omdat hij in een interview in luchtvaartnieuws zei dat er rondom Groningen 'bijna niemand woont'. Dat zou een van de redenen zijn dat Corendon heeft gekozen voor flinke uitbreiding op Maastricht Airport in plaats van in Groningen. Corendon vliegt vanaf Groningen dit zomerseizoen alleen naar Kreta en Antalya. Reacties

  1. Een kwalijke opmerking, een opmerking die kant noch wal raakt!! Daar er meerdere maatschappijen zijn hoop ik dat Corendon op GAE geen poot meer aan de grond krijgt!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten