How to: Vliegen naar Singapore (en verder) vanaf Eelde

Dit is een gidsartikel in de reeks: 'How to: vliegen vanaf Eelde'

Singapore is de springplank naar Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Daarom is het zo ongelooflijk handig dat Groningen Airport een goede verbinding heeft met Singapore. In 2017 hebben Groningen Airport en Singapore Airlines afspraken gemaakt over aansluitende vluchten. Tickets zijn heel makkelijk te boeken, gewoon via de website van Singapore Airlines. In dit artikel lees je meer over deze verbinding.

Singapore Airlines vliegt met splinternieuwe A350's van en naar Kopenhagen en München

Hoe werkt deze verbinding?
Vanuit Groningen Airport vlieg je met Nordica naar München, daar stap je over op de vlucht van Singapore Airlines naar Singapore. Op de terugweg vlieg je van Singapore naar Kopenhagen, alwaar je overstapt op de vlucht van Nordica naar Groningen. Deze volledige vliegreis is de boeken op de website van Singapore Airlines. 

Wat zijn de vliegtijden?
Groningen - Singapore

Maandag t/m zaterdag
10:00 - 11:20 // Overstap MUC van 01:50 // 13:10 - 07:00 // Totale reistijd: 15 uur

Zondag
10:00 - 11:20 // Overstap MUC van 01:00 // 12:20 - 07:00 // Totale reistijd: 14 uur

Singapore - Groningen

Maandag, woensdag en donderdag:
23:50 - 06:25 // Overstap CPH van 02:05 // 08:30 - 09:35 // Totale reistijd: 15 uur en 45 minuten

Wat voor soort airline is Singapore Airlines?
De luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines staat standaard hoog in de lijstjes van 'beste airlines ter wereld'. De service aan boord is van hoge kwaliteit. Bij de ticketprijs zijn maaltijden, entertainment en bagage dan ook inbegrepen.

Moet ik mijn koffer ophalen en opnieuw inchecken als ik overstap?
Nee, dat hoeft niet. Hier hebben de maatschappijen afspraken over gemaakt. Jij checkt je koffer in op Groningen Airport en hoeft die pas weer op te halen in Singapore. Op de overstapluchthaven hoef je bovendien niet opnieuw door de security, je moet alleen even je paspoort laten zien bij de transferpassage om Schengen te verlaten of te betreden.

Wat als ik verder wil vliegen naar een andere bestemming in Azië, Australië of Nieuw-Zeeland?
Dat kan! Heel makkelijk zelfs. Singapore Airlines heeft vele bestemmingen in Zuidoost-Azië. Veel vluchten sluiten naadloos aan op de vluchten vanuit Europa. Daardoor is je overstaptijd in Singapore nooit lang. Ook in Singapore wordt je koffer automatisch overgeladen op je volgende vlucht. Het kan dus zijn dat jij je koffer incheckt in Groningen en pas terug ziet in Australië, hoe makkelijk is dat! Ook vluchten naar deze bestemmingen boek je gewoon via Singapore Airlines. Er zijn veel bestemmingen mogelijk, denk bijvoorbeeld aan Sydney, Melbourne, Auckland, Perth, Jakarta, Bali, Medan, Palembang of Kuala Lumpur. 

Waarom zou ik overstappen als er vanuit Schiphol rechtstreekse vluchten gaan?
Het klopt dat er vanaf Schiphol rechtstreekse vluchten gaan naar Singapore. Maar houd er wel rekening mee dat je niet zomaar op Schiphol bent. Twee uur met de trein, files rond Amsterdam, minimaal twee uur van tevoren aanwezig, lange rijen en lange afstanden lopen op Schiphol. Een overstaptijd van ongeveer twee uur maakt de tijdswinst van een directe vlucht ruim goed. De prijzen verschillen bovendien niet van elkaar. Reis je nog verder, bijvoorbeeld naar Australië? Ook vanuit Schiphol zijn er geen rechtstreekse vluchten, dus dat maakt in tijd niet uit. Hieronder staat een voorbeeld waarin prijs en reistijd worden vergeleken.

Vergelijking reistijden (incl. vervoer) vanuit het centrum van Groningen. De prijzen (excl. vervoer) zijn opgehaald van de website van Singapore Airlines en kunnen veranderen.

Reacties

Een reactie posten