Kopenhagen is terug. Hoe gunstig is dat voor het bedrijfsleven?

Nadat Nordica eind vorig jaar helaas besloot om de lijndienst met Kopenhagen te staken, biedt slechts 16 dagen na de laatste vlucht een nieuwe gegadigde zich aan. Het Nederlandse AIS Airlines gaat de lijndienst vanaf 4 maart vliegen met een klein vliegtuig, de Jetstream 32. Een toestel dat ideaal is voor de korte afstanden. 

Een Jetstream 32 van AIS Airlines - Wikimedia Commons

De verbinding wordt op werkdagen twee keer per dag aangeboden. De tijden zijn ideaal om op één dag heen en weer te hoppen voor een zakelijke afspraak in de Sontregio. Of natuurlijk om de zakelijke partner naar Groningen te halen.

De vlucht vertrekt in de ochtend om 06:45 en komt aan in Kopenhagen om 08:00. Door de overzichtelijke luchthaven in Kopenhagen en de snelle metroverbinding, sta je al om 08:30 in het centrum van de stad. Helaas is het niet meer mogelijk zoals voorhen om op Kopenhagen op 1 ticket over te stappen op andere vluchten. Dit kan nog wel op losse tickets, maar dat is op eigen risico. Gewone tickets zijn €198 voor een retour. Boeken op korte termijn is prijziger.


Zakelijk product
AIS Airlines levert een zakelijk product. Aan boord van de vlucht is er voor alle passagiers ontbijt, een krant, koffie, in-flight entertainment en noise-cancelling headphones. Bovendien is het niet nodig om lang van te voren aanwezig te zijn op Eelde, inchecken kan tot 30 minuten voor vertrek. Ook over bagage doet AIS niet moeilijk, alles onder de 15 kilogram is toegestaan en voor een fee van €15 kun je dit upgraden naar 40 kilogram (maximaal 30 kilogram per stuk).

Het wordt ook mogelijk om voor een gunstig tarief bundels tickets te kopen. Voor bedrijven waarvan de medewerkers vaak naar de Sontregio moeten of voor particulieren die vaak heen en weer gaan, kan dat erg gunstig uitpakken. 

Malmö en Lund
Via Kopenhagen Airport is ook de derde stad van Zweden snel bereikbaar. Iedere tien minuten vertrekt er een trein naar Malmö Centraal en die doet er slechts 24 minuten over. Deze trein rijdt vervolgens door naar universiteitsstad Lund. De reistijd naar Lund bedraagt ongeveer 38 minuten.  Ook andere Zweedse en Deense steden in de Sontregio zoals Ystad, Trelleborg, Helsingborg, Roskilde en Helsingör zijn snel bereikbaar. 



Reacties