Nordica vervroegt avondvlucht Kopenhagen, ruimte voor Gdansk

Nordica gaat de avondvlucht van Groningen naar Kopenhagen vervroegen. De maatregel gaat in op 10 augustus. Door de vlucht te vervroegen komt er ruimte voor een extra bestemming vanaf Kopenhagen. Volgens het boekingssysteem gaat Nordica een rotatie maken naar Gdansk voor Scandinavian Airlines (SAS). 


Nieuwe vliegtijden
De vlucht vertrekt vanaf 10 augustus tussen 15:00 en 15:25, afhankelijk van de dag. Na de zomervakantie (vanaf 4 september) vliegt Nordica weer volgens een vast schema twee keer per dag tussen Groningen en Kopenhagen. De vliegtijden van de ochtendvlucht blijven ongewijzigd. De middagvlucht vertrekt om 15:15 en komt aan in Kopenhagen om 16:30.

Connecties
De wijziging heeft weinig effect op de connecties die gemaakt kunnen worden in Kopenhagen. Een aantal aansluitingen verslechteren, zoals Peking, Doha en Trondheim. Een aantal worden juist door deze maatregel mogelijk, zoals doorvliegen naar Helsinki of Shanghai.

Gdansk
Nordica gaat in de tijd die vrij wordt gemaakt vanaf Kopenhagen doorvliegen naar Gdansk. Om 19:30 is het vliegtuig weer terug op Kopenhagen, zodat er nog genoeg tijd is om eventuele opgelopen vertraging weg te poetsen. Om 20:30 wordt er weer teruggevlogen naar Eelde. De maatregel heeft geen effect op de vliegtijden naar München.

Tijd kost geld
Het vliegtuig dat Nordica op Eelde heeft gestationeerd staat nu elke dag een paar uur stil. De bedoeling was in eerste instantie om in deze tijd heen en weer naar Brussel te vliegen. Deze optie werd niet rendabel geacht, waardoor er tijd over bleef. Met deze nieuwe constructie kan Nordica de utilisatie van het vliegtuig alsnog verhogen. 


Reacties